Da er vi akkurat ferdig med jul og nyttår og  2019 vil for mange by på nye opplevelser og turer. Innbyggerne i Hommersåk er heldige som har så mange flotte turmål rett rundt hjørnet overalt en ser.

Her har vi tatt en lett og fin tur på 1 time fra start til mål. Tar du denne turen med unger og pauser må dette påberegnes.

Starten for turen ble denne gangen fra sandvolleyballbanene ved Stemmen og opp grusveien til kirkegården. 

Mange starter også turen ved grinden inne på selve kirkegården. 

Starten på turen er skiltet inne i skogen

 

Stien er delvis merket med noen røde punkt her og der, men merkingen kunne vært bedre. Stien er synlig i skogen og på vei opp til fjellet. Dette er en tursti som ikke egner seg for verken barnevogn eller sykkel. Følg stien og bruk gjerdeklyvere for å unngå å ødelegge grunneigere sine gjerder.

 

 

Løypekart Husafjell/Flataberget og Hommersåkfjell
Hommersåkfjellet også kalt Hommersandfjellet av mange.
På vei opp til Husafjell (Husafjell er også kalt Flataberget på flere kart) så kommer vi ført til Hommersåkfjellet etter å ha forsert en ganske bratt stigning rett på fjellet. Etter dette så kommer du til 2 benker så en kan slappe litt av på før du tar turen videre opp til toppen av antennen Husafjell/ Flataberget.
Utsikt fra benkene ut mot Hommersåkfjellet og Hommersåk med Stavanger i bakgrunnen
Ved benk nr 2 så er det flott utsikt utover Maudland og Frøylandsvannet
Når du kommer til toppen av Flataberget/Husafjell så er du på ca 235 meter over havet. Selve utsikten derfra er ikke den beste på grunn av tett vegetasjon. Men flott tur likevel.
Telefonmast på toppen av Husafjell/Flataberget
På vei ned til Maudland så kommer du til et flott utkikkspunkt over vårlivarden blant annet. Når du kommer til grusveien så fortsetter du ned forbi Maudland skole og ned mot Frøylandsvannet.
Her er det flott tursti langs vannet og inn mot demningen. Så kan du følge denne turveien ned til Stemmen igjen og den flotte turen er unnagjort på ca 1 time.
God tur.
Vårlivarden sett fra Husafjell/Flataberget