Endelig har vi fått båten på sjøen igjen sier gjengen fra Riska som bruker mye av sin fritid for å redde liv og verdier hovedsakelig i og rundt Hommersåk men medlemmene deltar på aksjoner, søk, redningsoperasjoner og branner rundt omkring i distriktet og har vært på brannen i Ombo beskrevet i en tidligere sak her på Hommersak.no men også på brannen i Sirdal i sist uke.

Ny motor og utstyr endelig på plass. Levert av Rogaland maritime senter i Hommersåk.
Sandnes og Jæren beredskapsforening i Hommersåk har nå i over 2 år prøvd å skaffe midler til innkjøp av ny motor til båten våres. Motoren ble stjålet rett etter Riskadagene i 2016.
Dette er en båt som er eiet av medlemmene i foreningen.
Båten ble stjålet rett etter Riskadagene 2016. Her bruker Rogaland brann og redning båten på en øvelse.

Båten er brukt til øvelser og utrykninger både for Politi, ambulanse og brannvesenet og andre som trenger bistand til øyeblikkelig hjelp i Hommersåk og øyene rundt og ikke minst alle hytteområdene som strekker seg fra Li og til Bersagel.

Den er også brukt på oppdrag fra politiet, ambulanse oppdrag og flere oppdrag og øvelser for Rogaland brann og redning.
På vei tilbake til Hommersåk etter en lyng og gressbrann ved Teistholmen.

Båten er ikke bare et viktig verktøy for nødetatene men vi har også stilt båten til disposisjon flere ganger til Maritim søksgruppe Stavanger som organiserer og iverksetter søk etter savnede personer. Medlemmene til Sandnes og Jæren beredskapsforening har også bidratt ved søk etter savnede personer sammen med maritim søksgruppe Stavanger.
Vi har nå vært så heldige at vi har fått økonomisk støtte fra Riska Lions club som også tidligere har vært en viktig støttespiller for sikkerheten i og rundt Hommersåk. Riska Lions club tidligere gaver har vært med på å redde flere menneske liv og hva kan være en bedre gave enn det?

Vi setter enormt stor pris på støtten og håper på fortsatt et godt samarbeid slik vi har hatt i flere år. Medlemmene til Sandnes og Jæren beredskapsforening gir noe tilbake som takk for hjelpen og det er dugnadsjobbing til Riskadagene for Riska Lions.

Vi har også fått økonomisk støtte fra Olav Thon samfunnsnyttige stiftelse øremerket til båten og det er fantastisk bra. Selv om denne stiftelsen holder til langt borte fra Hommersåk og ikke har lokal tilhørighet så syns de foreningen sitt arbeid for lokalsamfunnet er viktig.

Vi har til også fått støtte av Kaph entreprenør til å få båten på vannet igjen. Resten av pengene til innkjøp av ny motor , utstyr , reparasjoner har vi stått på og solgt kaker og kaffi samt gjort noe dugnadsjobbing og vi har til og med fått inn litt støtte fra privat personer i Hommersåk som ønsket at vi kunne stille båt til disposisjon igjen.

Rogaland maritime senter har vært enestående så langt med god service og en flott innstilling om å hjelpe oss med denne båten. De har gitt oss en den beste prisen av alle leverandører i Rogaland og har hjulpet foreningen med montering av ny motor og utstyr som er kjøpt inn hos dem. Daglig leder Rolf Skjervik har virkelig vært på tilbudsiden og vært veldig hjelpsom og løsningsorientert. Rogaland maritime senter har blitt en av våre samarbeidspartnere her i Hommersåk.

Tusen takk støtten.