15 juni 2018 startet Kenneth Pettersen (44) fra Hommersåk med en sykkeltur fra Nordkapp til Gibraltar.

Kenneth arbeider i Sandnes firmaet Sandnes Tak as og har en deltidsstilling som brannkonstabel ved Riska brannstasjon. Kenneth er også medlem av Sandnes og Jæren beredskapsforening som holder til i Hommersåk.

Han skal etter planen være fremme innen 1 august. Det er en strekning på hele 6000 km. Målet med turen er å samle inn mest mulig penger til Kreftforeningen og det fantastiske arbeidet de gjør. Kreft er dessverre noe mange av oss blir berørt av, enten oss selv, familie eller blant venner og kjente.

Dette gjør han mens vi andre sitter og ser på VM i fotball i sofakroken eller sitter ute med grillen og koser oss i solen. Kenneth ønsker å sette fokus på dette viktige arbeidet Kreftforeningen gjør.

Det hele startet for mange år siden som en egotripp og styrkeprøve for min egen del, men det ble bare med tanken hele tiden. Helt til en kollega av meg i brannvesenet fikk diagnosen og måtte gi tapt sommeren 2016. Der og da bestemte jeg meg for at nå skulle turen gjennomføres sier Kenneth.

Nå er det 2 uker siden jeg startet i motvind på Nordkapp og har nå ankommet til sommeren i Orust sør vest for Trollhattan.

Her skal jeg endelig ta meg et par dager med avslapning med familie før turen går videre til Gøteborg og ferge til Fredrikshavn i Danmark. Jeg har til nå syklet gjennom Finnmark, inn i Finland og gjennom Sverige. Videre går turen gjennom Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike og Spania hvor siste stopp på turen blir Gibraltar. 

Kenneth skal bruke campingplasser, hytter og vandrerhjem og lign. på turen som han skulle finansiere helt selv. Nå har han fått flere bedrifter til å støtte opp Kenneth sin sykkeltur. Disse er hovedarbeidsgiveren til Kenneth som er Sandnes Tak as, Derbigum Norge, Vartdal plast, Riska Lions club, Rema 1000 Hommersåk , Glava, Spar Hana og Bygg og industrisalg.

Han ønsker å sette fokus på kreftsaken med denne turen og tenker på de som kjemper kampen mot kreft og de som ikke klarte den sier Kenneth. 

Han ønsker ikke fokus på seg selv og sier at det som betyr noe er han kommer seg trygt frem til Gibraltar og at flest mulig støtter Kreftforeningen. Uansett om han greier målet på kr 60000,- eller ikke så er litt bedre enn ingen ting.

Og vi håper at mange vil støtte denne saken gjennom Kreftforeningen. Gå inn på Facebook siden til "På sykkel mot kreft fra Nordkapp-Gibraltar" eller @kennethpettersen2018 og gi ditt bidrag gjennom Vipps eller kort. Der finner du link til hvor du kan gjøre en forskjell.

Det er med stor respekt for saken og innsatsen til Kenneth at vi ønsker han lykke til videre på turen.