Vi er nå inne i den tiden da de aller fleste vann ikke har god og trygg is å ferdes på. Været skifter mellom kaldt og mildt og dette gir utrygg is.

Brannmannskapene ved Riska brannstasjon sjekket ut isen ved Dalevannet i denne uken og hadde øvelse i vannet med det de kaller overflateredning. Detter er viktig trening for mannskapene som skal være forberedt på slike oppdrag også i tillegg til alle andre oppdrag de også må holde seg oppdatert på.

Henrik Karlsen, Christoffer Haugland og Stian Rødal Lea er noen av overflatereddere på kveldens øvelse i Dalevannet.

Ved slike hendelser så har mannskapene dårlig tid som alle andre oppdrag de blir utkalt på. Så det er spesielt viktig at mannskapene får tid til å øve og bruke tiden med kolleger å teste utstyr, taktikker og teknikk for å være best mulig forberedt den dagen de trenger dette. 

Christoffer Haugland demonstrerer for de andre mannskapene hvordan ispiggene brukes for å ta seg fram på isen og ikke minst å få seg opp av isen om uhellet skulle være ute.
Martin Fisker Petersen sørger for at Henrik Karlsen er sikret under øvelsen.
Martin sørger for sikkerheten og at HMS er ivaretatt under kveldens øvelse ved Dalevannet. Martin Fisker som har bakgrunn som yrkesdykker og har opplæring som redningsdykker har god kompetanse innen vanndykking og redning. Vi har ingen kolleger å miste her så det er best å ha kontroll på alle mann ute i vannet her sier han.
Stian R.Lea gir instruksjoner til Christoffer Haugland som leter etter "person" i vannet
Kveldens øvelse blir det trenet på flere ting. Hvordan få opp pasient fortest mulig fra vannet i bevisstløs tilstand med ryggbrett og uten brett. Hvordan arbeide sikkert i vann og is med lys og hvordan bruke signaler til hverandre. Trene på å dykke ned et par meter for å få opp person som ligger på bunn osv.
Evalueringen etter kveldens øvelse ble tatt rundt bålet med varm kakao.
Mannskapet hadde kokt vann på termos og tatt med kakao til evalueringen etter øvelsen. Mannskapet selv sto for å ta med seg en liten sekk med god og tørr ved til et fint bål i vannkanten ved Dalevannet.
Det er slike ting som dette som er med på å bygge en god lagfølelse i tillegg til en bra øvelse. Da kan vi ikke ha det bedre sier Christoffer og Henrik. 
Stemningen er på topp blant mannskapene etter en lærerik og fin kveld ved Dalevannet før de pakker med seg alt av utstyr og labber i vei mot Karmel og parkeringsplassen. 
Månen og den snødekte marka sørger for fantastiske forhold og sikt nedover fra Dalevannet mot Hommersåk. 
Da gjør det ingenting av et par av hodelyktene gikk tomme for strøm etter endel timer i bruk.
Det gjør det bare enda koseligere smiler Stian Lea lurt før de setter seg i bilen og returner til stasjonen.