Om Hommersak.no

Sponsorer som bidrar til å redde liv og verdier i Hommersåk

Endelig har vi fått båten på sjøen igjen sier gjengen fra Riska som bruker mye av sin fritid for å redde liv og verdier hovedsakelig i og rundt Hommersåk men medlemmene deltar på aksjoner, søk, redningsoperasjoner og branner rundt omkring i distriktet og har vært på brannen i Ombo beskrevet i en tidligere sak her på Hommersak.no men også på brannen i Sirdal i sist uke.

Ny motor og utstyr endelig på plass. Levert av Rogaland maritime senter i Hommersåk.
Sandnes og Jæren beredskapsforening i Hommersåk har nå i over 2 år prøvd å skaffe midler til innkjøp av ny motor til båten våres. Motoren ble stjålet rett etter Riskadagene i 2016.
Dette er en båt som er eiet av medlemmene i foreningen.
Båten ble stjålet rett etter Riskadagene 2016. Her bruker Rogaland brann og redning båten på en øvelse.

Båten er brukt til øvelser og utrykninger både for Politi, ambulanse og brannvesenet og andre som trenger bistand til øyeblikkelig hjelp i Hommersåk og øyene rundt og ikke minst alle hytteområdene som strekker seg fra Li og til Bersagel.

Den er også brukt på oppdrag fra politiet, ambulanse oppdrag og flere oppdrag og øvelser for Rogaland brann og redning.
På vei tilbake til Hommersåk etter en lyng og gressbrann ved Teistholmen.

Båten er ikke bare et viktig verktøy for nødetatene men vi har også stilt båten til disposisjon flere ganger til Maritim søksgruppe Stavanger som organiserer og iverksetter søk etter savnede personer. Medlemmene til Sandnes og Jæren beredskapsforening har også bidratt ved søk etter savnede personer sammen med maritim søksgruppe Stavanger.
Vi har nå vært så heldige at vi har fått økonomisk støtte fra Riska Lions club som også tidligere har vært en viktig støttespiller for sikkerheten i og rundt Hommersåk. Riska Lions club tidligere gaver har vært med på å redde flere menneske liv og hva kan være en bedre gave enn det?

Vi setter enormt stor pris på støtten og håper på fortsatt et godt samarbeid slik vi har hatt i flere år. Medlemmene til Sandnes og Jæren beredskapsforening gir noe tilbake som takk for hjelpen og det er dugnadsjobbing til Riskadagene for Riska Lions.

Vi har også fått økonomisk støtte fra Olav Thon samfunnsnyttige stiftelse øremerket til båten og det er fantastisk bra. Selv om denne stiftelsen holder til langt borte fra Hommersåk og ikke har lokal tilhørighet så syns de foreningen sitt arbeid for lokalsamfunnet er viktig.

Vi har til også fått støtte av Kaph entreprenør til å få båten på vannet igjen. Resten av pengene til innkjøp av ny motor , utstyr , reparasjoner har vi stått på og solgt kaker og kaffi samt gjort noe dugnadsjobbing og vi har til og med fått inn litt støtte fra privat personer i Hommersåk som ønsket at vi kunne stille båt til disposisjon igjen.

Rogaland maritime senter har vært enestående så langt med god service og en flott innstilling om å hjelpe oss med denne båten. De har gitt oss en den beste prisen av alle leverandører i Rogaland og har hjulpet foreningen med montering av ny motor og utstyr som er kjøpt inn hos dem. Daglig leder Rolf Skjervik har virkelig vært på tilbudsiden og vært veldig hjelpsom og løsningsorientert. Rogaland maritime senter har blitt en av våre samarbeidspartnere her i Hommersåk.

Tusen takk støtten.

Hva har Kenneth Pettersen fra Hommersåk til felles med Erna og Taco?

Hva har Kenneth Pettersen fra Hommersåk til felles med Erna og Taco?

Tidligere så laget vi en artikkel om Kenneth Pettersen som 15 juni la ut på en heftig sykkeltur fra Nordkapp til Gibraltar.

Nylig så ble dette en sak på VG nett også og i den forbindelse så fikk vi denne herlige kombinasjonen med Erna Solberg, Kenneth Pettersen og Taco tips på VG.no

Kenneth, Erna og Taco på VG nett
I skrivende stund så er Kenneth nå på vei til Bordeaux fra Cognac hvor han overnattet i natt.
Det er ikke mange dagene til han krysser nok en landegrense og fortsetter sykkelturen gjennom Spania. 
Fra turen til Cognac i Frankrike
Han nærmer seg målet med innsamlingsaksjonen sin via Kreftforeningen men håper å komme i mål innen utgangen av juli.
Status pr 18.07 på innsamlingsaksjonen Kreftforeningen
Stå på videre med sykkelturen!

På sykkel mot kreft

Kenneth Pettersen sykler mil etter mil for å samle inn penger til Kreftforeningen
15 juni 2018 startet Kenneth Pettersen (44) fra Hommersåk med en sykkeltur fra Nordkapp til Gibraltar.

Kenneth arbeider i Sandnes firmaet Sandnes Tak as og har en deltidsstilling som brannkonstabel ved Riska brannstasjon. Kenneth er også medlem av Sandnes og Jæren beredskapsforening som holder til i Hommersåk.

Han skal etter planen være fremme innen 1 august. Det er en strekning på hele 6000 km. Målet med turen er å samle inn mest mulig penger til Kreftforeningen og det fantastiske arbeidet de gjør. Kreft er dessverre noe mange av oss blir berørt av, enten oss selv, familie eller blant venner og kjente.

Dette gjør han mens vi andre sitter og ser på VM i fotball i sofakroken eller sitter ute med grillen og koser oss i solen. Kenneth ønsker å sette fokus på dette viktige arbeidet Kreftforeningen gjør.

Det hele startet for mange år siden som en egotripp og styrkeprøve for min egen del, men det ble bare med tanken hele tiden. Helt til en kollega av meg i brannvesenet fikk diagnosen og måtte gi tapt sommeren 2016. Der og da bestemte jeg meg for at nå skulle turen gjennomføres sier Kenneth.

Nå er det 2 uker siden jeg startet i motvind på Nordkapp og har nå ankommet til sommeren i Orust sør vest for Trollhattan.

Her skal jeg endelig ta meg et par dager med avslapning med familie før turen går videre til Gøteborg og ferge til Fredrikshavn i Danmark. Jeg har til nå syklet gjennom Finnmark, inn i Finland og gjennom Sverige. Videre går turen gjennom Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike og Spania hvor siste stopp på turen blir Gibraltar. 

Kenneth skal bruke campingplasser, hytter og vandrerhjem og lign. på turen som han skulle finansiere helt selv. Nå har han fått flere bedrifter til å støtte opp Kenneth sin sykkeltur. Disse er hovedarbeidsgiveren til Kenneth som er Sandnes Tak as, Derbigum Norge, Vartdal plast, Riska Lions club, Rema 1000 Hommersåk , Glava, Spar Hana og Bygg og industrisalg.

Han ønsker å sette fokus på kreftsaken med denne turen og tenker på de som kjemper kampen mot kreft og de som ikke klarte den sier Kenneth. 

Ved Riska brannstasjon er det blitt gjort noen ting for å øke oppmerksomheten mot kreftfaren. Her er Kenneth sin brannhjelm. Sandnes og Jæren beredskapsforening støtter en forening som heter Brannmenn mot Kreft i Bergen med både medlemskap og har kjøpt reklame materiell for å øke mannskapenes bevisstgjøring mot kreft.

Han ønsker ikke fokus på seg selv og sier at det som betyr noe er han kommer seg trygt frem til Gibraltar og at flest mulig støtter Kreftforeningen. Uansett om han greier målet på kr 60000,- eller ikke så er litt bedre enn ingen ting.

Og vi håper at mange vil støtte denne saken gjennom Kreftforeningen. Gå inn på Facebook siden til "På sykkel mot kreft fra Nordkapp-Gibraltar" eller @kennethpettersen2018 og gi ditt bidrag gjennom Vipps eller kort. Der finner du link til hvor du kan gjøre en forskjell.

Det er med stor respekt for saken og innsatsen til Kenneth at vi ønsker han lykke til videre på turen. 

 

Kaph Entreprenør- "Hommersåk vennlig bedrift»

Vi takker Kaph for støtten

Kaph entreprenør as har sitt Stavanger kontor i Madlaveien 499 ved Diagonalen i Stavanger.

Kaph entreprenør ble startet opp 1 april 2015 i Stavanger.

På disse få årene har de startet opp avdelinger rundt omkring i Norge på følgende steder.
• Drammen
• Suldal
• Romerike
• Sauda
• Haugesund
• Asker
• Bergen
• Lillehammer
• Egersund/Moi/Flekkefjord
• Kristiansand
• Oslo
• Sirdal
• Stord

Kaph entreprenør leverer kvalitets håndverk og saneringstjenester og er bygge bransjens foretrukne partner.

Kjell Ole Frøiland er en av 4 grundere som startet opp Kaph, han har som de andre eierne med seg lang erfaring innen bygge bransjen.

I tillegg til å være flinke i faget så er Kaph et firma som tar godt vare på sine medarbeidere og er aktive på fritiden og overfører dette også på jobb med et godt samhold.

www.hommersak.no tok kontakt med dette firmaet på grunn av relasjonen deres til Hommersåk. Vi liker å kalle Kaph for en Hommersåk vennlig bedrift.
Grunnen til dette er innsats og støtten Kaph gir til Hommersåk.

Kaph entreprenør har blitt samarbeidspartner og sponsor til Riska fotballklubb og dermed har fotballbanen fått navnet Kaph banen.

Kaph har også støttet Sandnes og Jæren beredskapsforening nå i 2018 som holder til i Hommersåk.
Mange av Kaph sine trofaste medarbeidere bor også i Hommersåk og bilene til Kaph er veldig synlige i trafikkbilde både i og rundt Hommersåk men også resten av distriktet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaph entreprenør AS avdeling Stavanger.
Kaph er også sponsor av fotballklubben Vidar og Lassabanen er nå Kaph banen. Kaph sponser også Madla IL og Sunde IL. Ellers så er dette en gjeng som alltid er godt synlige i Nordsjørittet.

Sandnes og Jæren beredskapsforening er stolt over å ha Kaph entreprenør som sponsor. Takk for støtten.

Login Form